Viking Cruiser VC3

VC3: Kracht & stabiliteit

Ultra-lichte en stijve carbon schoen voor top-prestaties
  Carbon kappen rond enkel voor comfortabele en maximale steun
    Zijdelings vertelbaar op individuele voorkeur
      Waterdicht duurzaam, warm en comfortabel
        Fijne snelsluiter is zeer snel en handig en niet voelbaar
          Extra buckel en strap voor maximale aansluiting

De VC3 is een zeer stevige maar ultra lichte en stabiele schoen door de smalle aangesloten pasvorm en de verstevigende carbon kappen rond de enkel en hiel. De stijve zool biedt veel stevigheid in combinatie met genoeg torsie (zie icoon Viking V-tech) en zorgt zo voor ideale kracht overbrenging. De schoen is waterdicht en van duurzaam materiaal vervaardigd. De thermo binnenzool met aluminium aan de onderzijde en fleece aan de bovenzijde  zorgt voor comfortabele warme voeten.  De VC3 is  eenvoudig aan- en uit te trekken en de speciale snel sluiter zorgt voor strak en gemakkelijk aansnoeren.
De steun leverende  kappen van carbon rond de enkels zorgen voor extra steun zonder te begrenzen in bewegingsvrijheid. De schoen is zijdelings verstelbaar! Met een speciale bijgeleverde sleutel kunt u uw schoen op individuele voorkeur verstellen om kanten tegen te gaan. Het geanodiseerde aluminium Viking Cruiser onderstel is voorzien van Viking- special of Viking I staal. De Rottefella binding is eenvoudig in gebruik en zeer stevig. 

Schoen
De schoen is waterdicht en van duurzaam materiaal vervaardigd. De thermo binnenzool met aluminium aan de onderzijde en fleece aan de bovenzijde zorgt voor comfortabele warme voeten. Een natuurlijk, chemicaliën-vrij enzym systeem reguleert geurtjes in voering en binnenzool, en het Fischer Triple F membraan van de schoen zorgt voor perfecte condities in de binnenschoen; droog, warm en ademend. De VC3 is eenvoudig aan- en uit te trekken, en de speciale snel sluiter zorgt voor strak en gemakkelijk aansnoeren zonder beknelde en koude vingers. Deze kleine snel sluiter is speciaal ontworpen voor de professionele sporter en voelt u niet zitten onder de veterkap! Kortom, opstappen en wegschaatsen met de viking Cruiser series!

Zool en onderstel
De speciaal ontwikkelde R3 PEBAX zool is van duurzaam, slijtvast materiaal gemaakt en zorgt voor voldoende stijfheid in combinatie met de benodigde torsie om krachtig af te kunnen zetten. De brede ondervoet zorgt daarnaast voor extra stabiliteit. Een uniek aspect van de Cruisers is dat de zool dicht op het onderstel staat, om het onderstel heen valt en zo zeer goed aansluit op het onderstel. Dit wordt versterkt door de speciale sleuven in de zool en opstaande extra grip randen op het onderstel. Deze constructie zorgt voor optimale krachtoverbrenging bij de afzet. Het geanodiseerde aluminium Viking Cruiser onderstel is voorzien van gerenommeerd Viking- special of Viking I staal. Deze door Viking ontwikkelde en zeer duurzame staal soorten worden sinds 1948 het meest gebruikt door schaatsliefhebbers wereldwijd. Door de specifieke bewerkings methode en hardheid gaan Viking ijzers erg lang mee, zijn gemakkelijk te onderhouden en zijn in vergelijking met stalen van andere producenten zéér slijtvast.

Binding
De Rottefella binding heeft zichzelf daarnaast al bewezen in de topsport. Met deze binding waarmee ook professionele langlaufers "schaatsend langlaufen" tijdens worldcups Nordic-racing worden steevast gouden medailles gewonnen. De Rottefella binding is eenvoudig in gebruik, zeer stevig en snel aan- en uit te krijgen. De gemakkelijke NNN verbinding zorgt voor extra comfort bij kou. Sneeuw en ijs hebben weinig kans om aan de de enkele verbinding te blijven plakken.

Al met al, een mooie samenwerking tussen 3 bewezen merken in de topsport; Fischer, Rottefella en Viking, een garantie voor succes!

Ziet u voor aanpassen, gebruik en bijgeleverde accessoires de volgende link: Viking Cruiser Series Accessoires 

 • Maten: 37-48
 • Onderstel: Los en als set verkrijgbaar
 • Materiaal onderstel: Viking I of Viking speciaal staal
 • Binding: Rottefella NNN technology
 • Versteviging: Carbon kap en crosslink
 • Versteviging: Zijkant verstelbaar tegen kanten
 • Sluiting: Snelsluiter, snake lacing, afgesloten rits en click-lock buckle
 • Zool: Fisher R3 PEBAX skatezool
 • Binnenzool: Thermo binnenzool
 • Materiaal schoen: Triple F membraan
 • Voering schoen: Thinsulate & Fischer Cleansport NXT: chemicalien-vrij enzyme dat geurtjes tegengaat
S leest
Zool met Torsie
Carbon vezel