Afstelling van je Nagano klapschaats

Wist u dat u uw schaats zelf op stand kunt zetten? 

Vanuit Viking zetten wij standaard een neutrale stand op een set schaatsen. Maar 5 a 10 % van de rijders past dit aan op basis van gewicht of scheefstand van het lichaam. Een gerenommeerde Viking specialist kan voor u de schoen op stand zetten.

Zelf kunt u dit aflezen aan de afdruk van het plaatje onder de schoen, deze geeft een behoorlijke afdruk waaraan u de neutrale eerste stand kunt terugvinden (mits goed op stand gezet door uw viking retailer indien de schaats los gekocht is).

- Lengte verstelling:

Aan de buitenzijde van de beugel is een schaalverdeling aangebracht (20-40). Deze schaalverdeling is in mm. en geeft de afstand aan van het hart van het draaipunt tot aan de bevestigingsbout van de schoen (rode punt). De afstand is standaard 35mm.

- Breedte verstelling:

De schaats kan in de breedte worden verplaatst, hiervoor dienen de twee bevestigingsbouten van de schaatsschoen te worden los gedraaid. De stand is afhankelijk van de schaatser.

- Position securing System

Op het in 2016 uitgebrachte Sapphire onderstel zit een speciaal positionerings systeem, een door Viking ontworpen methode waarbij de positionering van het onderstel ten opzichte van de schoen eenvoudig is vast te zetten, wat (de)monteren erg gemakkelijk maakt. Met een bijgeleverde sleutel kan je de positiemoer tussen schoen en beugel aanpassen en vastzetten. 

leuk weetje! :)  "Viking heeft met de marathon modellen de eerste lijn schaatsen geintroduceerd die je zelf kon verstellen! Zowel in de lengte als in de breedte. De schoen werd uit een glasvezel kuip gemaakt en gemonteerd dmv de nu welbekende potten. Voorheen bestonden toen alleen nog vastgeklonken schaatsen.

let wel:  het nagano klaponderstel is ontworpen voor montage onder Viking schaatsschoenen en is niet afgestemd op modellen van andere leveranciers. De stand is dan lastig te bepalen. ook: De montage van een ander merk schoenen kan leiden tot schade en het vervallen van garantie.