Viking info

VIKING, SKATE LIKE A PRO
 
Hand made in Holland
Het begon allemaal in 1948, toen schaatsfanaat Jacob Havekotte startte met het maken van zijn welbekende leren noren met gouden bies. Vanaf dat moment is Viking in ras tempo uitgegroeid tot authentiek wereldmerk. Nog altijd worden de oer- Hollandse schaatsen voor recreatie en topsport stuk voor stuk met de hand gemaakt.
 
Baanbrekende innovaties
Sinds de oprichting in 1948 is Viking fulltime in beweging. Het merk schreef een aantal baanbrekende innovaties op zijn naam: de uitvinding van de eerste ‘afneembare’ en verstelbare schaats, het gebruik van carbon en thermoplastische materialen, toepassing van PM schaatsstaal, en niet in de laatste plaats: de klapschaats! Viking tekent al meer dan 70 jaar voor innovatieve schaatsproducten en heeft wereldwijd ver uit de meeste records en Olympische successen op haar naam staan.
 
Internationaal Koploper
Niet voor niets worden de schaatsen en accessoires van Viking internationaal geroemd: Kees Broekman, Ard Schenk en Kees Verkerk gaven het startschot voor ontelbare overwinningen op Vikings. Onder de trouwe Viking ambassadeurs vindt je Sven en Ireen, Erben Wennemars, Johan Olaf Koss en Kai Verbij, die met hun successen bijdragen aan de lange lijst van behaalde resultaten en gouden medailles. Viking is sinds jaar en dag koploper in de schaatsmarkt!
               
Totaalpakket
Schaatsen voor íedereen, van beginnend schaatser tot Olympisch atleet, voor elke voet en elke maat. Daar staat Viking voor! Nergens ter wereld vind je zo’n keuzemogelijkheid aan schaatsen. Viking biedt een totaalpakket van producten voor op het ijs: schaatsen, bijbehorende onderdelen en onderhoudsmaterialen, allemaal perfect op elkaar afgestemd. Dat garandeert gemak in onderhoud en montage - de ideale basis voor schaatsprestaties én plezier. Voor extra stijl & comfort heeft Viking daarnaast een complete lijn accessoires en sportieve body wear!
 
Wereldwijd
Viking producten zijn wereldwijd verkrijgbaar bij zorgvuldig geselecteerde verkooppunten. Alle Viking dealers beschikken over een grote technische kennis en ervaring en bieden service en onderhoud van het allerhoogste niveau. Ook voor maatwerk moet je in Nederland zijn: vanuit de hele wereld komen sporters naar ons land om zich custom made Viking schaatsen te laten aanmeten.
               
Betrokken partner
Behalve leverancier is Viking óók partner. Viking staat internationaal bekend als betrokken sponsor van vele professionele atleten, teams en evenementen met hun betrouwbare producten en geroemde service.
               
Een leven lang Viking
Viking’s brede assortiment duurzame producten en levenslange garantie op fabrieksfouten geven een betrouwbare en solide basis voor op het ijs. Met een beetje liefde voor de handbewerkte materialen, kun je met Viking schaatsen een heel leven vooruit!