Wat is Thermo Fitting?

Thermo Fitting:
Met speciale apparatuur word de schaatsschoen aangemeten op uw voet, waardoor een maximaal aansluitende pasvorm wordt gerealiseerd en zodoende maximale druk en sturing kan worden overgebracht tijdens het schaatsen. 
 
Voor thermo fitting zijn alleen schoenen geschikt die opgebouwd zijn uit deels thermoplastisch materiaal of thermoplastisch foam bevatten. Deze herkent u aan het 'Thermo Fitting' icoontje bij alle modellen. De Viking GoldSilver en Bronze als ook de Marathon modellen bevatten standaard thermoplastische kuipen en zijn verkrijgbaar bij de erkende Viking specialisten en Premium specialisten, vindbaar op onze dealerpagina. Deze 'thermoplastische' modellen worden bij aankoop in de winkel op de vorm van uw voet aangemeten. Let u er bij aankoop op dat de schoenen voor u verwarmd en vacüum getrokken worden door een erkende Viking specialist.

Door verhitting van het thermoplastisch materiaal kan de schoen gemodelleerd worden, hierbij is ervaring met verschillende voetvormen en het materiaal noodzakelijk. Hierna wordt de schoen op speciale wijze vacüum getrokken zodat de schoen later maximaal aansluit op de voet. Hierbij is noodzakelijk dat ook de onderzijde van de voet behandeld wordt, een press-fit machine is niet afdoende, in deze machine wordt alleen druk van de zijkanten gegeven.

Let u er op dat bij thermoplastische modellen verkregen over het internet geen thermo fitting service verleend kan worden door de specialist, de perfecte pasvorm van de schoen doet u hiermee teniet. U kunt in deze gevallen vaak rekenen op extra kosten van €100-150 euro bij deze noodzakelijke services achteraf! Garantie zal bij verwarming door derden komen te vervallen. Wij raden u aan thermoplastische modellen ten aller tijde in de fysieke winkels van erkende Viking specialisten aan te schaffen.