Wat voor typen leer gebruikt Viking?

MEESTERSCHOENMAKERS

Alleen het allerbeste
De eerste schoenmakers wisten het al: hoogwaardig kwaliteitsleer is de beste basis voor comfortabele schoenen. Leer is huidvriendelijk, beschermt je voeten tegen alle weersinvloeden, geeft onaangename geurtjes geen kans en voelt écht prettig aan. 

Weerbestendig en slijtvast

Alleen het beste is goed genoeg voor Viking. Daarom selecteren onze keurmeesters het hoogwaardige leer nauwkeurig op kwaliteit en eventuele zwakheden. Voor het gebruik in schaatsen is leer nodig dat zacht en soepel is, maar tegelijkertijd erg sterk, bestand tegen winterse omstandigheden én niet te zwaar. Alleen de beste gedeelten worden gebruikt voor onze handgemaakte schaatsen. Viking gebruikt gerenommeerde leveranciers en let hierbij op duurzaamheidskenmerken. 

Kuipschoenen
De Viking schaatsschoen bestaat uit een speciale voorgevormde kuip van glasvezel, koolstof (carbon), of kevlar. Over de kuip wordt met de hand vakkundig het lederen ‘pand’ van de schoen getrokken. Het pand, of de buitenschoen, moet bestand zijn tegen weersinvloeden en tegen een stootje kunnen! De voering van de kuipschoen is daarnaast zeer slijtvast, waterafstotend en huidvriendelijk.

Vakwerk & hightech
Niet voor niets rijdt zeker 90% van de internationale topschaatsers op Viking materiaal. Het vakmanschap van Viking is al sinds 1948 een begrip! Maar Viking staat niet stil: het beproefde vakwerk van de meesterschoenmakers gaat hand in hand met innovatieve technieken en modern design.
Zo kan de doorgewinterde schaatser zich dankzij onze kennis en ervaring custom-made schaatsschoenen laten aanmeten. Helemaal volgens eigen
design en wensen. Dat is schaatsen op materiaal dat volkomen past bij jou en je rijstijl. 
Hoe dat eruit ziet? Kijk eens naar onze hightech superlight schoenen in de custom-made serie. Succes verzekerd!

 

Meer weten over Leer?

Viking gebruikt alleen de allerbeste typen en hoogste kwaliteiten leer voor de schaatsschoenen. Net als in de selecte heren/damesmode schoenmakerij worden schaatsschoenen nog altijd van echt leder gemaakt, omdat dit het langste meegaat, meest weer-bestendig is en minimaal geurtjes aanneemt. Natuurleder houdt zich nog altijd mooier door jaren heen dan elk ander type kunstleder en leren schoenen zijn door het langdurige gebruik dan ook relatief duurzaam. 

De soorten leer die Viking gebruikt zijn afhankelijk van de toepassing, voor het pand of binnenwerk/voering, en verschillend per model. Zie voor meer specifieke informatie de legenda van de Icoontjes op de productpagina's. Leer is een restproduct van de vleesindustrie. Koeien, varkens en geiten worden nooit gefokt voor de huid. Ze worden gefokt en geslacht voor de vleesopbrengst, de huiden zijn een restproduct. Exotische dieren, zoals krokodillen en slangen, worden vaak wel uitsluitend gefokt en geslacht voor hun huid. Viking heeft nooit gewerkt met- en verwerkt geen exotische dierenhuiden.  

In het verleden werd naast rund, kalfs, geit ook kangoeroe leer gebruikt daar dit een sterk maar licht leder is met minieme vervorming. Kangoeroe is geen bedreigde diersoort. In Australie wordt kangoeroe beheerst afgeschoten i.v.m. een overschot aan dieren welk een gevaar vormt voor de overige natuurlijke dierpopulatie en locale beschermde natuur. In huidige productie vindt men nauwelijks meer kangoeroeleer in de schaatsen, zeker op sportief niveau worden schaatsen altijd van kalfsleder of rundleder of een kunststof gemaakt.