Nieuwe wedstrijdkalender LB 20-21

Geplaats op 24-08-2020

De ISU heeft de internationale wedstrijdkalender voor langebaan en shorttrack gepubliceerd. Vanwege de huidige coronapandemie kunnen er op elk moment nieuwe internationale competities, annuleringen, uitstel of wijzigingen van locaties plaatsvinden, aldus de schaatsbond. Eind augustus zal er een definitief groen (of rood) licht worden gegeven voor de eerste World Cup.

Volgens planning beginnen de World Cups voor langebaan in Tomaszów Mazowiecki (13-15 november), gevolgd door een wereldbekerwedstrijd in Stavanger (20-22 november). In december gaat de reeks verder in Salt Lake City (4-6 december) en Calgary (11-13 december).

In het nieuwe jaar staan de EK Allround & Sprint op het programma in Heerenveen, van 8 tot en met 10 januari. In Calgary wordt ook het viercontinententoernooi verreden (15-17 januari). Een maand later wordt de voorlaatste wereldbekerwedstrijd in Changchun gereden (17-18 februari).

De week daarop, van 25 tot en met 28 februari, vinden de WK Afstanden plaats op de olympisch ijsbaan in Beijing. Dit toernooi is tevens het testevenement voor de Olympische Spelen van 2022. Op 6 en 7 maart wordt het seizoen afgesloten met de World Cup-finale in Heerenveen.

Lees meer op schaatsen.nl> of bekijk de kalender hier