Gold XBR schoen

Schoen Gold XBR

’s werelds meest gewaardeerde schaatsschoen heeft een waardige opvolger gekregen. Deze upgrade van de welbekende Gold ’05 schoen heeft naast een stoer design een verbeterde pasvorm en makkelijke instap. De verruimde ankle pockets van thermoplastisch foam zorgen ervoor dat de schoen makkelijker te vormen is rond de enkel, met als resultaat een nog stabielere schoen. Alle bekende en bewezen eigenschappen van de Gold schoen zijn verder onveranderd.

Voor  een  gegarandeerd  lange  levensduur zijn  de Gold schoenen gemaakt van ultralicht maar zeer sterk  kangoeroeleer. De voering is van de hoogste kwaliteit kalfsleer. Dit voelt heerlijk zacht, geeft extra comfort en minimale frictie. Een ingezet hakstuk van stretchleer in de  hiel  zorgt  voor  meer bewegingsvrijheid  tijdens de enkelstrekking. Ook de speciale waxveters  voor  extra  grip worden  beschermd  door een  veterkap  van  stretchleer. Slim bedacht door Viking: nooit meer losse veters tijdens de rit! Gecombineerd met één van de competitieve Viking onderstellen heb je gegarandeerd succes. Skate like a pro!  

Gemakkelijke instap

De gehele kuip is gemaakt van thermoplastisch materiaal, zodat door verwarming en vacuüm trekken de schoen naar de voet aan te meten is. De excellente pasvorm en comfort tijdens het schaatsen worden versterkt door de extra polstering van Thermoplastisch foam en orthopedisch gevormde voetholte. De stevige kuip en met kevlar versterkte hak leveren optimale steun en stabiliteit.

Personaliseer je eigen kleur

Nieuw op de Gold schoen is het innovatieve sluit systeem waarmee de veterkap te vervangen is en je de schoen naar eigen keus kan Customizen. Met keuze uit een 20-tal leuke gekleurde kappen geef je je schaats een heel andere uitstraling. De kappen zijn met een gepatenteerd ziplock systeem binnen een handomdraai te vervangen, Ga voor knallend hard rood, gezellig geel of exclusief goud of zilver.

Extra breed 

De Gold 2005 XBR is bij de bal van de voet, en in mindere mate in de hiel, breder dan de standaard Gold 2005 schoen.   
 
 
 
 
De Viking Gold modellen zijn verkrijgbaar bij de erkende Viking specialisten, herkenbaar aan het gouden vinkje op onze dealerpaginaLet u er bij aankoop op dat de schoenen voor u verwarmd en vacuum getrokken worden voor de perfecte fit! 

 
. let u er op dat bij thermoplastische modellen verkregen over het internet geen service verleend kan worden door de Viking specialist. 
Bij services achteraf worden vaak kosten berekend. Garantie zal bij verwarming door niet-geregistreerde dealers komen te vervallen. 
Wij raden u aan thermoplastische modellen ten aller tijde in de winkel aan te passen en via de erkende Viking verkooppunten aan te schaffen.
Kevlar
L leest
S leest
Split leder
Thermoplastisch vervormbaar
Kuipschoen
Zool met Torsie
Carbon vezel