Gold XBR schoen

Schoen Gold XBR

’s werelds meest gewaardeerde schaatsschoen heeft een waardige opvolger gekregen. Deze upgrade van de welbekende Gold ’05 schoen heeft naast een stoer design een verbeterde pasvorm en makkelijke instap. De verruimde ankle pockets van thermoplastisch foam zorgen ervoor dat de schoen makkelijker te vormen is rond de enkel, met als resultaat een nog stabielere schoen. Alle bekende en bewezen eigenschappen van de Gold schoen zijn verder onveranderd.

Het speciale duurzame pand van de gold schoen is gemaakt van licht maar zeer sterk kangoeroe leder. De voering van hoge kwaliteit en zacht aanvoelend kalfsleder zorgt voor extra comfort, duurzaamheid en minimale frictie. De bijgeleverde wax veters worden beschermd door een veterkap van stretch leder voor extra veiligheid en voorkomen losse veters.

Gemakkelijke instap

De gehele kuip is gemaakt van thermoplastisch materiaal, zodat door verwarming en vacuüm trekken de schoen naar de voet aan te meten is. De excellente pasvorm en comfort tijdens het schaatsen worden versterkt door de extra polstering van Thermoplastisch foam en orthopedisch gevormde voetholte. De stevige kuip en met kevlar versterkte hak leveren optimale steun en stabiliteit.

Personaliseer je eigen kleur

Nieuw op de Gold schoen is het innovatieve sluit systeem waarmee de veterkap te vervangen is en je de schoen naar eigen keus kan Customizen. Met keuze uit een 20-tal leuke gekleurde kappen geef je je schaats een heel andere uitstraling. De kappen zijn met een gepatenteerd ziplock systeem binnen een handomdraai te vervangen, Ga voor knallend hard rood, gezellig geel of exclusief goud of zilver.

Extra breed 

De Gold 2005 XBR is in de hiel 2mm breder en bij de bal van
de voet 4mm breder dan de standaard Gold 2005 schoen. De
Gold 2005 XBR schoenen hebben een voering van kalfsleder 
en een polstering van thermoplastisch foam/schuim.
 
Voor  een  gegarandeerd  lange  levensduur zijn  de Gold schoenen gemaakt van ultralicht
maar zeer sterk  kangoeroeleer.  De voering is van de hoogste kwaliteit kalfsleer. Dit voelt
heerlijk zacht, geeft extra comfort en minimale frictie. Een ingezet hakstuk van stretchleer 
in de  hiel  zorgt  voor  meer bewegingsvrijheid  tijdens de enkelstrekking. Ook de speciale
waxveters  voor  extra  grip worden  beschermd  door een  veterkap  van  stretchleer. Slim
bedacht door Viking: nooit meer losse veters tijdens de rit! Gecombineerd met één van de
competitieve Viking onderstellen heb je gegarandeerd succes. Skate like a pro!  
 
De Viking Gold modellen zijn verkrijgbaar bij de erkende Viking specialisten, herkenbaar aan het gouden vinkje op onze dealerpagina
Let u er bij aankoop op dat de schoenen voor u verwarmd en vacuum getrokken worden voor de perfecte fit! 

! let u er op dat bij thermoplastische modellen verkregen over het internet geen service verleend kan worden door de Viking specialist. 
Bij services achteraf worden vaak kosten berekend. Garantie zal bij verwarming door niet-geregistreerde dealers komen te vervallen. 
Wij raden u aan thermoplastische modellen ten aller tijde in de winkel aan te passen en via de erkende Viking verkooppunten aan te schaffen.
Kangoeroe leer
Kevlar
L leest
S leest
Split leder
Thermoplastisch vervormbaar
Kuipschoen
Zool met Torsie
Carbon vezel